Marijn Ververs is Speler van de Maand Februari!

Marijn Ververs is de Speler van de Maand Februari! De captain van ZZ Leiden werd zaterdagavond voorafgaand aan het duel tegen Hubo Limburg United in het zonnetje gezet.

Uit handen van fan Bas Hilgersom kreeg hij de Speler van de Maand-trofee, gemaakt door awardguru.nl. Bas en Marijn traden een paar maanden geleden samen op in het programma Zappsport. De verkiezing wordt elke maand georganiseerd door supportersvereniging De Blauwe Brigade.

Dat de Leidse fans dit keer voor Ververs kozen is geen verrassing. In het door blessures geplaagde team van Doug Spradley is hij de laatste tijd een rots in de branding die heel veel minuten maakt. Door de blessure van Maarten Bouwknecht is Ververs sinds half december de enige echte pointguard in het Leidse keurkorps. Tajion Jones neemt af en toe zijn rol over, maar die is eigenlijk meer een shooting guard. In de uitwedstrijd tegen Filou Oostende vorige week stond Ververs de volle 40 minuten binnen de lijnen. Eerder deed hij dat ook al in de game in Zwolle tegen Landstede Hammers.

Ververs is een echte teamplayer. Dat blijkt ook uit de grote hoeveelheid assists waar hij mee strooit. Dit seizoen staat op gemiddeld 6,7 assists per game, waarmee hij tot de Top Twee van de BNXT League hoort. Tegen Den Helder Suns kwam hij op 10 februari tot liefst 14 assists. Ook afgelopen zaterdag tegen Limburg United was hij weer op dreef met 11 assists.

Daarnaast is hij goed voor gemiddeld 8,8 punten per wedstrijd. Als de 25-jarige captain het op zijn heupen krijgt, snijdt hij met zijn drives als een mes door de boter door de defense van de tegenstander. En verdedigend staat hij zijn mannetje. Het is dan ook geen wonder dat Ververs al een tijd tot de vaste kern van het Nederlands team behoort.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *