Brock Gardner is Speler van de Maand Maart

Brock Gardner is door de ZZ Leiden-supporters gekozen als Speler van de Maand Maart! De Amerikaan werd zaterdagavond voorafgaand aan het duel tegen Telenet Giants Antwerp in het zonnetje gezet. Uit handen van Akif Han van supportersvereniging De Blauwe Brigade kreeg hij de Speler van de Maand-trofee, gemaakt door awardguru.nl.

De 26-jarige Amerikaan werd half januari toegevoegd aan het keurkorps van Doug Spradley. De coach was zeer verguld met de komst van de forward, want Leiden wordt dit seizoen nogal geplaagd door blessureleed. “We waren op zoek naar een speler die bij onze groep en onze spelersstijl past”, aldus Spradley over Gardner. “Met zijn lengte en capaciteiten kan Brock op meerdere posities spelen als dat nodig is.”

Gardner maakt de verwachtingen meer dan waar. Hij weet zowel aanvallend als verdedigend van wanten, speelt met veel energie en blijkt een echte teamplayer te zijn. Hij speelde eerder in Portugal, Oostenrijk en Mexico en die ervaring is merkbaar in zijn spel. De Leidse fans waren meteen onder de indruk. Na Brocks succesvolle debuut tegen Varese schreef ZZ Leiden-fan Wilco Brussee een ‘Ode aan nummer 22’ op Facebook, die hij afsloot met: “Wat een debuut, welkom in Leiden!”.

In maart raakte de Amerikaan echt op stoom. In alle vier de wedstrijden die Leiden vorige maand speelde, zat hij met zijn scores in de dubbele cijfers en hij was in drie van de vier games topscorer. Hij heeft de hoogste gemiddelde efficiency-score van het team: 17,8. Dat is een maatstaf waarin onder meer de punten, rebounds, assists en steals van een speler zijn verwerkt.

Gardner en zijn vrouw hebben het naar hun zin in Leiden, zo zei hij onlangs in een interview op de site van ZZ Leiden. “Ik geniet enorm van Nederland. Leiden is een leuke stad en er is veel te doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *