Kies de Speler van de Maand April!

ZZ Leiden kwam in april vier maal in actie. Het trof alle keren een Belgische ploeg in de crossborderfase van de BNXT League. Tijd om je stem uit te brengen voor de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam de afgelopen weken bijzonder goed voor de dag?

De ploeg trapte de maand af met een nederlaag in en tegen Antwerpen. Alex Gross was lekker op dreef met 21 punten en 4 rebounds. Luuk van Bree kwam tot 19 punten, Tajion Jones tot 15.

Daarna ging Leiden op bezoek in Hasselt, waar de ploeg een prima wedstrijd speelde tegen Hubo Limburg United. Roeland Schaftenaar had een heel belangrijk aandeel in de winst met 7 punten, 8 rebounds, 7 assists en een block. Tajion Jones was weer ouderwets op schot en liet 21 punten aantekenen. Luuk van Bree schoot met scherp: 4 driepunters uit 4 pogingen, in totaal 14 punten.

Vervolgens kreeg Leiden Telenet Giants Antwerp op bezoek. Dat leverde de grootste nederlaag ooit op. Luuk van Bree (16 punten) en Brock Gardner (12 punten) waren de enige Leidse spelers in de dubbele cijfers.

Tot slot reisde Leiden af naar Luik voor de game tegen RSW Liège Basket. Ook dat werd geen gelukkige avond voor ZZ. Luuk van Bree (15 punten) en Maarten Bouwknecht (14 punten) waren de enigen die in de dubbele cijfers zaten.

Wil je nog even alle statistieken en de wedstrijdverslagen bekijken? Dat kan op de site van ZZ Leiden. Of klik/tik op de hierbovengenoemde tegenstanders voor alle bijzonderheden.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand Aprilt. Kies één speler en klik/tik op ‘Verzenden’.