Luuk van Bree is Speler van de Maand April!

Luuk van Bree is door de Leidse fanZZ gekozen als Speler van de Maand April! Hij ontving zondagmiddag de bijbehorende trofee, gemaakt door awardguru.nl, uit handen van Nienke de Ligny van De Blauwe Brigade. Dat gebeurde na afloop van de game tegen Landstede Hammers, waarin ZZ Leiden zich plaatste voor de finale van de playoffs. Dit keer geen uitreiking voorafgaand aan de wedstrijd, om de voorbereiding op dit belangrijke duel niet te verstoren.

De 28-jarige forward was in april een lichtend voorbeeld in een maand die voor ZZ Leiden moeizaam verliep. Van de vier wedsstrijden tegen Belgische teams werd er maar één in winst omgezet, de game tegen Hubo Limburg United.

Maar in alle wedstrijden was Luuk belangrijk voor het team van Doug Spradley. Tegen Antwerpen uit kwam hij tot 19 punten, in Hasselt tegen Limburg United schoot hij met scherp: 4 driepunters uit 4 pogingen, in totaal 14 punten. In de thuiswedstijd tegen Antwerpen, die dramatisch verliep voor Leiden, zat hij met 16 punten opnieuw in de dubbele cijfers. En dat gold ook voor de uitwedstrijd tegen RSW Liège Basket: 15 punten.

De fans hielden woensdagavond hun hart vast, toen de sympathieke Brabander in het eerste duel tegen Landstede Hammers al heel snel naar de kant moest met een blessure. Maar de vrijdag erop deed hij al weer mee met de warming-up en zondag in de belangrijke derde game stond hij weer 11 minuten binnen de lijnen. Een opluchting voor iedereen die ZZ Leiden een warm hart toedraagt. Want één ding is zeker: Luuk van Bree kan in een finale van de playoffs het verschil maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *