Boek met afscheidsgroeten van de fans voor Worthy

Worthy de Jong nam zondag 23 oktober afscheid van ZZ Leiden. Dat wilden we als supportersvereniging uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan, na alles wat hij voor de club heeft betekend. Daarom vroegen we de fans een boodschap voor Worthy achter te laten. We maakten er een mooi boekje van dat Akif en Nienke hem bij zijn afscheid hebben aangeboden. Een digitale versie van het boek, om jullie een idee te geven:

De berichten vind je hieronder. Mooi dat ook Groningse en Bossche fans van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt. Het is niet meer mogelijk om berichten toe te voegen.

Log in om een bericht te plaatsen

77 berichten.
Dwayne schreef op 14 oktober 2022
Heel veel sukse met als en tot oot un kirtje
... Wissel deze metabox.
Carsten Diehl schreef op 13 oktober 2022
Worthy, wat lijkt het mij verschrikkelijk om jou te moeten verdedigen...als supporter een genot om naar te kijken. De momenten dat je ons in totale verbijstering op de tribune hebt achtergelaten, na weer een weergaloze actie, zijn ontelbaar in al die jaren. Het aantal foto's dat Thomas na elke wedstrijd met je genomen heeft ook!😜
Jij bent een voorbeeld voor iedereen, jong en oud, als het gaat over vastberadenheid, inzet en respect!
En dan op je 34e nog de overstap maken naar 3x3, waar je gelijk domineert!
Dank voor alles en heel veel succes op weg naar Parijs.
... Wissel deze metabox.
Wesley schreef op 12 oktober 2022
Worthy bedankt voor alles!

Naast een geweldige basketballer ben je ook een goeie gast. Ik heb enorm genoten van al je acties op het veld. De dunks, steals, die fanatieke blik naar tegenstanders.. Leiden gaat Mister ZZ Leiden missen, maar ik hoop dat je nog vaak te vinden bent in de 5 mei hal. Een voorbeeld voor de jeugd.

Voor altijd een Leidenaar!
... Wissel deze metabox.
Roger Planje schreef op 12 oktober 2022
Worthy, je bent een Leidenaar! Onnavolgbaar… soms zelfs voor jezelf… maar vaak dusdanig dat je de tegenstander je hielen liet zien en ons verbluft liet juichen! We gaan je missen, maar in 3x3 gaan we nog veel meer onnavolgbare acties je zien. Je naam voor altijd in het Leidse geheugen. Een icoon!
... Wissel deze metabox.
Marco Schaafstra schreef op 12 oktober 2022
Beste Worthy
Ieder jaar weten wij als ZZ supporter dat er weer een nieuw team staat, alleen dit jaar is het anders.
De stabiele factor is er niet meer.
Wat heb ik en velen met mij van jou genoten, je persoonlijkheid, sport mentaliteit ,winnaars mentaliteit enzovoorts enzovoorts, ik hoop dat ze in het archief een keer alle hoogtepunten achterelkaar kunnen zetten.
Het ga je goed bij 3x3 waarbij de bondscoach, niet om je heen kan.
We gaan je zeker nog eens spreken.
Gr Marco en Diana
... Wissel deze metabox.
Mario Boom schreef op 12 oktober 2022
Worthy,
Bedankt voor alle mooie jaren bij ZZ, het was een genot om naar jouw te kijken, voor jouw kwamen de supporters naar de schuur. Jij heb je altijd voor de volle 100% gegeven en alles in het werk gesteld om met het team en voor de supporters prijzen te pakken. Dit ging vaak gepaard met geweldige acties van jouw. We gaan jou als persoon en je spectaculaire acties en spel zeker missen. Het gaat je goed
... Wissel deze metabox.
Henk Jochems schreef op 11 oktober 2022
Beste Worthy
Eerlijk gezegd kijk ik met gemengde gevoelens naar het nieuwe seizoen. Aan de ene kant ben ik uiteraard benieuwd naar het nieuwe team, maar van de andere kant zal jij daar geen deel meer van uitmaken en dat stemt mij weemoedig. Z en Z zonder Worthy
de Jong is alsof onverlaten op een onbewaakt ogenblik je huiskamer hebben leeggehaald. Ik bedoel, je hebt dan nog steeds een dak boven je hoofd, maar je voelt je tegelijkertijd volkomen ontheemd. En dat gevoel zal, vrees ik, ook bij mij dominant aanwezig zijn, wanneer ik naar de wedstrijden van Z en Z ga.
Ik kijk dan weliswaar naar mijn cluppie in de altijd bruisende 5 mei hal, of in de volksmond “ De schuur”, maar er ontbreekt iets elementairs aan. En dat zal met geen mogelijkheid kunnen worden omgebogen.
Ik zal me, op onbewaakte momenten, afvragen “ Wanneer komt ie nou?” Om er even later achter te komen, dat jij zal niet meer zal komen, ik voel daar nu al de pijn van. Wat zal ik jouw prachtige performance op het parket missen, je drives, je 3 punters, je dunks, je branie, je……ach, teveel om op te noemen.
Beste Worthy, ik wens jou heel veel succes bij het Olympisch traject, dat je bent aangegaan. Ik twijfel er geen moment aan, dat je in het nieuwe metier opnieuw uitermate succesvol zal zijn. Natuurlijk zal ik dat proces zoveel mogelijk volgen. Ik laat het hier bij, maar niet nadat ik je bedankt heb voor alles wat je voor de club en de supporters hebt gedaan en betekend. Het ga je goed, kanjer.
... Wissel deze metabox.
Kees, Katinka en Lotte schreef op 11 oktober 2022
Dank voor mooie wedstrijden! We hebben genoten van je speelse moves en snelheid. Suc6 bij 3x3. Het gaat je lukken😎
... Wissel deze metabox.
Koos Erades schreef op 11 oktober 2022
Wohrty, het tijdperk ZZ Leiden zit erop, heb je zien komen onder coach Toon v Helfteren en afscheid zien nemen onder Geert Hammink. En daar tussen zaten nog een aantal coaches. Heb je vrij lang meegemaakt omdat ik als vaste filmer mee ging naar alle uitwedstrijden, af en toe een kaartje leggen in de bus met Carla, Gerben en Marja. Dat was een beetje ons contact, en dat was prima zo. Heb altijd kunnen genieten van je passie voor deze basketball sport, het beetje provoceren van het publiek vooral in Leeuwarden, en dan een actie maken en even richting van het publiek kijken, de discussie met arbitrage, maar ook de interactie richting leids publiek als je niet speelde. Aan een geweldige mooi tijd bij ZZ Leiden is helaas een einde gekomen. Je gaat je volledig richten op het 3 tegen 3 basketball, ik wens je daarbij heel veel succes, het ga je goed.
... Wissel deze metabox.
Corpape schreef op 10 oktober 2022
Worhy bedank voor al die mooie jaren die je bij zzleiden gespeeld en de prijzen die je ons gegeven heb
... Wissel deze metabox.
Arnold schreef op 10 oktober 2022
Heel vaak genoten maar soms ook geërgerd.
Ga vooral je blocks missen die je altijd aan zag komen.
Succes bij 3x3
... Wissel deze metabox.
Gerard de Sterke schreef op 8 oktober 2022
Worthy de Jong.
Je game was altijd strong.
Je acties vaak virtuoos.
Op de scheidsen wel eens boos.
Je hebt een winnaars mentaliteit.
Voor rustig aan was er geen tijd.
Voor tegenstanders zeker niet braaf.
Voor medespeler wel erg gaaf.
De supporters heb je hoog.
Ook voor de vrijwilligers had je oog.
We zoeken een nieuwe mister ZZ.
Daarvoor is Marijn nu aan zet 😄.
Het was een voorrecht je te aanschouwen.
Tijd om aan wat anders te gaan bouwen.
Bedankt voor je inzet voor ZZ Leiden.
Het worden vast ook mooie 3x3 tijden.
Zien je graag terug op: De spelen.
Dat succes willen we graag nog delen.
In Leiden blijven de deuren open.
We zien je graag weer eens binnen lopen.
Worthy het ga je goed.
De herinneringen blijven zoet.
... Wissel deze metabox.
Lizelot de Jong schreef op 8 oktober 2022
Hey Worthy,
Wat jammer dat jij ZZ gaat verlaten!
We hebben enorm van je genoten en komen graag bij een 3x3 wedstrijd kijken!
Liefs,
Lizelot, Marie-José en Sander
... Wissel deze metabox.
Jordy Boutier schreef op 8 oktober 2022
In 2012 verklaarde ik mijn vrienden voor gek dat ze naar ZZ Leiden gingen. Immers zaten wij op voetbal. Wat heb je te zoeken bij de basketball?

Mijn mening veranderde direct na het bijwonen van een avondje ZZ Leiden. De persoon die mij opviel was jij. Spectaculaire acties, publiekslieveling, stom balverlies, maar vooral een hondstrouwe 'Leienaar'.

Ik wil je bedanken voor alle jaren dat je onderdeel hebt mogen uitmaken van het team. Je zal gemist worden!
... Wissel deze metabox.
Johan Bentvelzen schreef op 7 oktober 2022
Beste Worthy, vele gesprekken met jou gevoerd bij fitness de Vlietlijn.
Jij bent en blijft voor mij een basketbal mens
Altijd een groet van herkenning tijdens de wedstrijden.
Top dat ik jou ken
... Wissel deze metabox.
Ron Koomen schreef op 7 oktober 2022
We hebben jarenlang genoten van je fantastische acties en inzet en verwachten binnen een paar jaar weer voor je te kunnen juichen als je wereldkampioen 3x3 bent geworden.
... Wissel deze metabox.
Corpape schreef op 7 oktober 2022
Hallo worthy bedank voor al die jaren dat de bij zzleiden basketbal heb hebben genoten van al je kunste in het basketbal maar je ging ons toen verlaten voor een jaartje naar frankrijk te gaan om je kunsten te vertonen daar maar ja je had spijt en toen kwam je toch weer gezelig terug naar onze mooie stad leiden om te gaan basketballen je had weer plezier er in je heb ons kampioen gemaakt en beker gewonnen het ga je goed worthy bedank voor alles en veel plezier bij het 3 tegen 3 basketbal
... Wissel deze metabox.
Michel schreef op 7 oktober 2022
Beste worthy, jammer dat je zz verlaten heb, is begrijpelijk, ik ga er vanuit dat je bij 3x3 weer de uitblinker hen, ik ga daar wederom van genieten

Wens je veel succes

Mvg michel
... Wissel deze metabox.
Yolanda "YoYo" schreef op 7 oktober 2022
Van oldschool 3x3 op het Spuiplein in Den Haag, naar 5x5 bij Leiden en het Nederlands team en nu weer terug naar 3x3. Jij bent op alle fronten iemand die het spelletje leuker maakt om naar te kijken. Snel, explosief en het streetball ook meenemen in het 5x5. Geweldig! Heel veel succes in de volgende stap van je carrière!
Groetjes Yolanda
... Wissel deze metabox.
Kees Zoutman schreef op 7 oktober 2022
Vaak onnavolgbaar, soms wat noncha. Kon het verschil maken in het team. Nu een nieuwe fase in je basketbal carrière. Op naar de 3X3. VEEL SUC6 Worthy 🏀👍👣
... Wissel deze metabox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *