Boek met afscheidsgroeten van de fans voor Worthy

Worthy de Jong nam zondag 23 oktober afscheid van ZZ Leiden. Dat wilden we als supportersvereniging uiteraard niet onopgemerkt voorbij laten gaan, na alles wat hij voor de club heeft betekend. Daarom vroegen we de fans een boodschap voor Worthy achter te laten. We maakten er een mooi boekje van dat Akif en Nienke hem bij zijn afscheid hebben aangeboden. Een digitale versie van het boek, om jullie een idee te geven:

De berichten vind je hieronder. Mooi dat ook Groningse en Bossche fans van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt. Het is niet meer mogelijk om berichten toe te voegen.

Log in om een bericht te plaatsen

77 berichten.
Mark Hamelink heeft geschreven op 21 oktober 2022
Beste worthy

Wat hebben we van je genoten! Op mijn dertiende kwam je bij ZZ spelen en heb ik je geweldige dingen zien doen. Je droeg met trots en 200% inzet altijd het shirt van ZZ. Je was de ultieme winnaar!
Ik wil je bedanken voor al je inzet voor ZZ, de stad Leiden en de fans. En ik wens je veel succes bij 3X3!

Mark Hamelink
... Wissel deze metabox.
Akif Han heeft geschreven op 17 oktober 2022
Beste Worthy,

Dankjewel voor alle mooie momenten! Wat hebben wij de afgelopen jaren genoten van jouw spectaculaire moves.


Ondanks dat je moet scoren om te winnen ga ik waarschijnlijk het meeste jouw chasedown blocks missen. De talloze keren dat jij genadeloos een tegenstander blockte die dacht een vrije layup te kunnen maken waren echt een genot. Not in our house!

Dankjewel voor het inspireren van vele jongens en meisjes die door jouw ook zijn gaan basketballen en zijn gaan houden van onze sport.

Veel succes bij het 3x3!

Worthy je bent een Leienaar!
... Wissel deze metabox.
Rik Hasselbach heeft geschreven op 16 oktober 2022
“Waarom wordt Worthy de Jong nou niet ingezet?” dacht ik ergens in de tweede helft van de thuiswedstrijd tegen Rotterdam op zaterdagavond 15 oktober 2022.
Dat zegt genoeg.
... Wissel deze metabox.
Sander Hexspoor heeft geschreven op 16 oktober 2022
Hee Worthy,

Ik zal je erg gaan missen als meest aansprekende en beste Nederlandse basketballer op de Nederlandse velden. Ben erg blij dat ik je al die jaren bij het mooie Leiden heb mogen zien. Ben blij dat ik ter plaatse een hoop potten van het Nederlands team heb mogen zien zoals in Zagreb en Praag. Vooral in Praag was jij (helaas de enige) die mooie dingen liet zien, zoals een teardrop tegen Jokic! Heel veel succes in 3x3, ik kom zeker daar ook weer kijken!

Groet, Sander (af en toe filmer van ZZ in team van Arie, fan van Leiden, fan van TeamNL, fan van Worthy)
... Wissel deze metabox.
Martin Hoekstra heeft geschreven op 16 oktober 2022
Hey Worthy, de eerste keer dat ik met je te maken kreeg was in een van je eerste seizoenen. Je gaf toen een clinic aan een aantal leden van de Leidse ondernemersvereniging. Hoewel ik zelf spelend lid van BS Leiden was, mocht ik aan die clinic meedoen. Je fanatisme en leuke manier van omgaan met al die ondernemers sprak me erg aan.
Vanaf 2013 werkte ik voor ZZ Leiden en heb ik je regelmatig gesproken bij wedstrijden van ZZ en het Nederlands team, tijdens interviews voor In The Paint of toen ik je bezocht tijdens dat ene jaartje in Frankrijk. Je hebt mij en vele supporters al die jaren mooie dingen laten zien. Je fanatisme was ongeëvenaard en je kwaliteiten waren door velen niet te volgen. Bedankt voor al die jaren dat je in Leiden hebt gespeeld en ons hebt vermaakt met weergaloze acties. Bedankt ook dat je altijd open stond voor de fans of een interviewtje na afloop van wedstrijden. Je was een voorbeeld voor velen.
... Wissel deze metabox.
Boris van Dorp heeft geschreven op 16 oktober 2022
Hoi Worthy,
Jammer dat je weg gaat bij ZZ Leiden.
Je bent mijn grote voorbeeld. Ik hoop dat ik later net zo goed kan basketballen als jij!
Veel succes bij 3X3 basketbal.
Groetjes,
Boris van Dorp (9 jaar)
... Wissel deze metabox.
Eric Weernink heeft geschreven op 16 oktober 2022
Dag Worthy,

deze Donar-fan wil je bedanken voor al die jaren dat jij de Nederlandse competitie kleur hebt gegeven met jouw creatieve spel. Voor ons was jij vaak de tegenstander “you love to hate”. Succes met de 3*3-carriere.
... Wissel deze metabox.
Paula Langezaal heeft geschreven op 16 oktober 2022
Ik werkte bij Zorg en Zekerheid en kreeg in 2011 een gratis kaartje voor de kampioenswedstrijd. Wat een feest was dat in de kolkende massa van de Schuur. Ik ben nooit meer weg gegaan en heb sindsdien iedere thuiswedstrijd bijgewoond. Laatste jaren met een seizoenskaart. Worthy, mede door jouw spel, enthousiasme en energie heb ik het spelletje omarmd. Ik ga je missen !
... Wissel deze metabox.
Henriette van Baalen heeft geschreven op 16 oktober 2022
Lieve Worthy,
In het seizoen 2010 - 2011 zijn wij fan geworden van ZZ Leiden. Hoe toevallig dat dat samenviel met jouw komst naar Leiden. Door de jaren heen hebben wij jou mogen zien groeien als basketbalspeler en bovenal als teamspeler. Niet alleen in het veld ben jij een topper. Ook erbuiten. En wat hebben wij genoten van jouw tovenaarskunsten. Jouw energie. Jouw inzet en jouw - bij tijd en wijle - waanzinnige basketbal. Het was top. Grote klasse en dank.
En nu de rest van de wereld laten zien hoe goed je bent bij het 3x3. We blijven je volgen. Het ga je goed!
Henriette van Baalen
... Wissel deze metabox.
Andre Kemeling heeft geschreven op 16 oktober 2022
Worthy
Je mooiste bezit zijn je herinneringen. Na 11 mooie jaren heb ik er veel. Je fantastische verdedigende blocks tegen het bord, de dunks, de passie, je oog voor alle supporters en sponsors. Maar vooral de overwinningen na een “onmogelijke” achterstand. Met als ultiem voorbeeld 11 juni 2022. Met afstand m’n mooiste verjaardag ooit!
“Its all in the heart” zei jij dan.
Daarnaast nog de mooie Europese trips door de jaren heen.
Dank voor alle mooie jaren.
Heel veel succes in het 3x3 op weg naar de Olympische Spelen.
En zoals afgesproken in Praag, wij zijn erbij in Parijs.
... Wissel deze metabox.
Roel van der Mark en Sandra Kemeling heeft geschreven op 16 oktober 2022
Beste Worthy,
Elf jaar lang hebben wij in de Vijf Meihal genoten van je fantastische acties.
We hebben je in al die jaren ook steeds beter zien worden. Mooie en niet te beschrijven moves en steeds betere stats; 2 en 3 punters, free throws, assists, rebounds, blocks, steals etc. Je groeide uit tot de onbetwiste mentale aanvoerder van ZZ Leiden. Niet kapot te krijgen en nooit opgeven.
Altijd als het er om spande pakte jij het voortouw, kwam je met onnavolgbare acties en scores, ging het publiek erachter staan (wij hebben flink mee geschreeuwd) en werd er vaak alsnog gewonnen.
De topteams in Nederland, België en heel Europa kunnen er over mee praten.
Nooit opgeven! Jouw kracht is het karakter van ZZ geworden: Mister ZZ Leiden!!
Onmisbaar voor het team. En voor de supporters, jouw ererondes na de wedstrijden (aan het eind van de rij) zijn onvergetelijk geworden. Voor iedere fan aandacht.
En nu 3x3 basketball; een gouden toekomst lijkt ons, op naar de Spelen! We gaan het volgen.
Worthy, heel veel dank voor die mooie jaren, we zullen je missen maar hopelijk nog regelmatig terugzien in de Vijf Meihal én in de nieuwe hal (op je eigen BeWorthy tribune).
Want een ding is zeker, je blijft natuurlijk voor altijd een LEIENAAR !!

Groet en take care,

Roel van der Mark en Sandra Kemeling,
Leiden, oktober 2022
... Wissel deze metabox.
Monique Meskers heeft geschreven op 16 oktober 2022
Worthy! Wat hebben we van jou genoten. Vanaf de eerste tot de laatste minuut heb jij je altijd voor de volle 100% ingezet. We hebben genoten van jouw onnavolgbare acties en zullen je missen! Heel veel succes met de 3x3 en kom nog eens langs om je oude team aan te moedigen. Dankjewel!
... Wissel deze metabox.
Carla en Hans heeft geschreven op 16 oktober 2022
Beste Worthy,
Bedankt voor alle mooie jaren bij onze club ZZleiden. Jij bent een speler waarvoor je naar basketball gaat kijken. Spectaculaire onnavolgbare acties. Soms mislukkend maar dan stond er daarna weer iets moois te gebeuren. Ook je fanatisme en oog voor je medespelers waren mooi om te zien. Voor de supporters had je alle tijd en genoot ook van de aandacht die je van hen kreeg. Wat gaan we je missen in de "schuur" 11 jaar bij dezelfde club gebeurd tegenwoordig niet meer zo vaak. Heel veel succes met je 3x3 carriere en we gaan je volgen op de Olympische spelen. Want dat gaat je lukken.
Verder veel gezondheid en geluk voor jou en je gezin.
Carla en Hans Pesant
... Wissel deze metabox.
Rutger de Ligny heeft geschreven op 16 oktober 2022
He Worthy,

Wat heb ik als basketbalfan genoten van jou spectaculaire acties en manier van spelen. En ben blij dat je 11 jaar bij ZZ leiden hebt gespeeld.

Het was leuk om te zien hoe fanatiek je was in het veld en veel chemie had met de ZZ Leiden fans! De fans in leiden zullen jou nooit meer vergeten.

Je zal voor altijd de MVP voor ZZ Leiden zijn.

Heel veel succes bij 3x3 basketbal! En sleep de ticket voor de olympisch spelen maar binnen!

Groetjes,
Rutger de Ligny
... Wissel deze metabox.
Tibor van der wel heeft geschreven op 15 oktober 2022
Beste Worthy,

Gefeliciteerd met je prachtige 5x5 carrière en veel succes in je 3x3 carrière.
Ik weet nog dat ik je zag spelen je 1e seizoen bij Rotterdam. Ik zag een ‘street baller’ en ik heb je zien worden tot de motor van zowel Leiden als het NL team. Wat kon ik je ‘haten‘ als je het weer eens tegen Den Bosch liet zien. Een chase down block, wat je al aan zag komen. Een killing driepunter of geniale actie die je aan voelde komen. Dank voor wat je het NL Basketball hebt gegeven!
En nu ga je ook nog ‘even’ alles geven in het 3x3 Basketball, iets wat ook nog eens perfect bij je past. Bedankt en heel veel succes!
... Wissel deze metabox.
John van den Bos heeft geschreven op 15 oktober 2022
Worthy, ik heb van je genoten in de 5 jaar dat ik wedstrijden van ZZ leiden heb gezien. Speciale speler met creativiteit, flair en persoonlijkheid. Bedankt en succes verder 👍🏀!!
... Wissel deze metabox.
Rdb heeft geschreven op 15 oktober 2022
Forever a Leiden Hero! Wat gaan we je spectaculaire spel missen in de hel van Leiden Zuid
... Wissel deze metabox.
Pauline van Varick heeft geschreven op 15 oktober 2022
Beste Worthy,

We kennen elkaar niet persoonlijk, maar ik heb wel jarenlang van je creatieve, aantrekkelijke basketbal spel mogen genieten. Hierdoor was je voor mij een vertrouwd, vast gezicht op de vele zaterdagavonden in de schuur.
Je bravoure, vindingrijkheid en je speelsheid en nog veel meer zorgden altijd wel voor verassingen en ongelooflijke, niet te volgen acties. Ik ga je missen! Ik wens je heel veel succes in de toekomst en zit zeker voor de tv te kijken hoe je met het 3x3 basketbal een Olympische medaille in de wacht sleept.
Natuurlijk wens ik je ook al het goeds in je leven naast het basketbal, samen met je prachtige gezin.

Het ga je goed en nogmaals heel erg bedankt voor al het moois wat je ons hebt laten zien.

Liefs
Pauline van Varick
... Wissel deze metabox.
Michel Barendse heeft geschreven op 15 oktober 2022
Worthy bedankt voor zoveel seizoenen onnavolgbaar basketbal van heel af en toe niet verklaarbare turnovers naar veel en veel meer dunks, assists, meerdere keren scores van achter het bord slimme inbounds pasjes aan je zelf bij niet zo slimme verdedigers maar de meest spectaculaire vond ik toch de chase down blocks!!! Dat ga ik/we allemaal missen in het NL-basketbal. Er moet een tribune in het nieuwe topsport centrum naar jou vernoemd worden maar zeker ook een prijs: de meest spectaculaire speler van de Bnxt-league, vind ik!
... Wissel deze metabox.
Ronald en Sarie de Ligny heeft geschreven op 15 oktober 2022
Beste Worthy,
Dank je wel voor al die mooie, spectaculaire momenten in de periode bij jou en onze club ZZLeiden. Jouw, passie vibe, energie, die je ook overdracht op de fans. Het gaat je goed en veel sportief succes bij het 3x3 basketbal.
... Wissel deze metabox.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *